F.A.Q

Originalet! 


Håller vattnet borta och öronen torra.


Rekommenderas av öronspecialister världen över.


De vanligaste frågorna och svaren
Vad skiljer den nya modellen Ear Band-It ULTRA® från den tidigare modellen av Ear Band-It®?

Ear Band-It ULTRA är lite tjockare vilket gör den hållbarare och passformen är bättre. ULTRA har några nya färger, bland annat de lite klarare Neonfärgerna Orange, Rosa, Gul och Grön samt Svart och Brunt i storlek Large.


Öronpropparna som ingår i ULTRA-paketet är de nya flytande öronpropparna av silikon som flyter, Floating Putty Buddies.


Vad är fördelen med Floating Putty Buddies® jämfört med andra öronproppar på marknaden?

Floating Putty Puddies öronproppar fördelar är att de:

- är lätta att forma och passar alla öron

- flyter

- har klara färger som gör att de är lätta att hitta i vattnet

- är slitstarka


Är Ear Band-It® och Putty Buddies® den bästa produkten för att hålla vatten borta från örat?


Ja!

Är Ear Band-It® vattentätt?

Nej, neopren är inte ett 100% vattentätt material, dock kommer det att hålla det mesta vattnet utanför öronkanalen. Syftet med bandet är att hålla öronpluggarna på plats för ett vattentätt system. Ear Band-It bör inte användas ensamt om syftet är att hålla vattnet helt utanför från öronkanalen.


Hur länge håller Ear Band-It®?

Det beror på användandet. Om det används mycket håller det ca 2 år, även om många använder det fortfarande efter 5 år. Vanligaste orsaken till att byta band är att färgen bleknar. Öronpluggarna bör bytas efter ca 4 veckors intensiv användning men håller kvaliteten bra efter betydligt längre tid vid normal användning.


Kan man dyka med Ear Band-It®?

Det rekommenderas inte att dyka med huvudet före eftersom bandet kan glida av huvudet. Bandet kommer dock att flyta. Normal vattenaktivitet, motionssimning och hopp med fötterna före är inget problem.


Kommer mitt barn att vilja använda Ear Band-It®?

Alla barn är olika men de flesta gillar Ear Band-It. Banden finns i fem olika attraktiva färger för var och ens tycke och smak. Vid valet att inte bada alls eller att använda badmössa så väljer de flesta att använda Ear Band-It. En del använder faktiskt banden även efter att öronproblemen slutat.


Är Ear Band-It® säkert att använda?

Ear Band-It® öronskydd utvecklades och patenterades för över 20 år sedan av en öron-näsa-hals specialist på grund av brist på bra alternativ för människor med öronproblem att kunna bada och simma säkert. Bandet är utformat för att undvika att glida av huvudet och på ett säkert sätt hålla kvar örongångsskydd över örongången. Hundratusentals nöjda barn och vuxna använder Ear band-It och bandet rekommenderas av öron-näsa-hals läkare världen över.


Flyter Ear Band-It®?

Ja, bandet flyter. Standardöronpluggarna flyter inte men de nya Floating Putty Buddies® öronpluggar flyter. De är de enda formbara, flytande silikon öronpluggarna i världen som flyter.


Kan man använda Ear Band-It® vid dusch och bad?

Absolut! De är utmärkta vid sim, bad och dusch och den håller öronen varma.


Behöver Ear Band-It® tvättas?

Nej. Ear Band-It® kommer att hålla sig rent genom klorvattnet i poolen, simhallen, badkaret eller duschen. Om du ändå känner det nödvändigt att tvätta bandet rekommenderar vi handtvätt och lufttorkning.


Kan man höra vid användandet av Ear Band-It®?

Ja, men du kommer inte att höra lika bra som när öronen inte är täckta. Det är öronpropparna som påverkar hörseln, inte bandet eftersom materialet neopren inte påverkar hörseln av betydelse.


Är Ear Band-It® bekvämt att använda?

Ear Band-It® är mycket bekvämt och älskat av både barn och vuxna. Bandet är gjort av neopren, ett töjbart material som ofta används till våtdräkter. Dessutom finns bandet i 3 olika storleker och kan justeras med en kardborrelåsning. Flexibiliteten gör att Ear Band-It® passer alla huvudstorlekar.  (Se val av rätt bandstorlek)